Jäsenyys
MTK tekee työtä maaseudun elinehtojen turvaamiseksi


Järjestön tehtävänä on varmistaa jäsentensä elinkeinotoiminnan mahdollisuudet maa- ja metsätaloudessa. Käytännön toimina se tarkoittaa:


  • Vaikuttamista kansalliseen ja EU:n päätöksen tekoon:
  •      Lainsäädäntö ja verotus
  • Maatalouden kannattavuuden parantamista:
  •       Markkinahinta ja tukipolitiikka
  • Metsätalouden kannattavuuden ja puun menekin edistämistä
  • Koulutustilaisuuksien järjestämistä jäsenille:
  •      Vero-osaaminen
  •      Sukupolvenvaihdokset
  •      Maataloustukien haku


Tärkein MTK:n tehtävä on tietysti jäsenten edunvalvonta. Mitä enemmän järjestössä on jäseniä sen paremmin meillä on mahdollisuuksia vaikuttaa yhdessä. Ethän halua olla vapaamatkustaja ja antaa naapuriesi maksaa myös Sinun osuutesi edunvalvonnasta. Yhdistyksesi järjestämät koulutustilaisuudet, -matkat sekä kokoukset antavat Sinulle ammatillista lisäoppia ja virkistäviä yhdessä olon hetkiä muiden alan toimijoiden kanssa. Liittymällä yhdistyksesi jäseneksi ja maksamalla jäsenmaksusi parannat yhdistyksesi toimintamahdollisuuksia.


MTK jäsenyys tuo Sinulle myös suoria taloudellisia etuja jäsenetujen kautta. Usein jäsenetujen tuoma säästö on suurempi kuin yhdistyksen jäsenmaksu.

Voi tietysti väittää saavansa samat alennukset ilman jäsenyyttä, mutta kannattaa muistaa että juuri MTK:n jäsenetujen avulla esimerkiksi sähkön tai polttoaineen yleistä hintatasoa on saatu alennettua.  Seuraavassa muutamia jäsenetujamme ja vertailua hyödyistä:Jäsenedut


Jäsenetuja on koko maan kattavia MTK-jäsenetuja, lisäksi MTK-Pohjois-Suomen liiton omia jäsenetuja, sekä MTK-Nivalan jäsenetuja.

Oman yhdistyksen jäsenedut:

-Vuokatin lomamökki(Myös Kalajokilaakson Metsänhoitoyhdistyksen jäsenille)

- Kokoustilan vuokraus

- Videotykin vuokraus

- Jouluruokailu

MTK:n jäsenedut
MTK-Pohjois-Suomen jäsenedut

Jäsenverkko Reppu on jäsenten verkkopalvelu. Käyttäjätunnuksesi on jäsennumerosi ja salasana sen kuusi viimeistä numeroa.

Lisätietoja  MTK-Nivalan  jäsenyydestä saat  täyttämällä  palautelomakkeen  ja  rastittamalla kohdan  "haluan  että minun otetaan yhteyttä".


Miten hyödynnän MTK:n jäsenetuja?


Jäsenetujen hyödyntäminen edellyttää jäsenyyden todistamista. Se onnistuu parhaiten jäsenmaksun yhteydessä postitettua jäsenkorttia näyttämällä. Osa jäseneduista on sellaisia, että jäsenyyden ja jäsenmaksun maksamisen tarkistus toteutetaan tietojärjestelmiä hyödyntäen. Jäsenetuja tarjoavat yritykset varmentavat jäsenyyden henkilötunnusten avulla. Mikäli ongelmia ilmenee, kannattaa varmistaa yhdistyksen jäsensihteerin kautta, että henkilötunnus on oikein jäsenrekisterissä.

Etujen katkeamaton käyttö edellyttää jäsenmaksun täysimääräistä maksamista annettujen eräpäivien mukaisesti (muista viitenumero). Riippuen jäsenmaksun suuruudesta jäsenmaksu maksetaan joko yhdessä tai kahdessa erässä.

Monen jäsenedun hyödyntämisessä tärkeä numerosarja on jäsenkortissa oleva jäsentunnus. Se onkin syytä säilyttää paikassa, josta se on helposti saatavilla.

Jos jäsenyyden osalta syntyy jäsenetuja käytettäessä ongelmia, on syytä ottaa yhteys omaan paikalliseen tuottajayhdistykseen, tuottajaliittoon tai MO-liittoon.MTK-Nivalan jäsenmaksut vuonna 2018


 MaksuMäärä
 Perusmaksu 50 € / Tila
 Peltohehtaari 3,95 €/ha
 Metsähehtaari 0,0 €/ha
 Henkilöjäsenmaksu 50 €
 Maaseutuyrittäjämaksu
 100 €
 Yhteisöjäsenmaksu 200 €
 Opiskelijajäsenmaksu 15 €
 Maksukatto 700 €

 

  Metsänomistajat ovat Mtk:n jäseniä Mhy:n kautta vuoden 2015 alusta.
  Pelkille metsänomistajilla metsähehtaarien määräksi laitetaan 1 ha ja maksuksi 0,1 €/ha, näin
  jäsenyys säilyy kaikilla perheenjäsenillä omassa yhdistyksessä. Hehtaarikohtainen maksu poistuu.
  Maatiloilta joilla on peltoa, poistetaan kokonaan metsät jäsenmaksukannosta.

Huom! Jos et ole vaihtanut jäsenmaksua e-laskuksi, entinen suoravelotus ei enää toimi. Siinä tapauksessa tulee postissa entisenlainen maksulappu, mutta se täytyy maksaa tavallisen laskun tapaan eräpäivään mennessä.


Jäsentietojen ylläpito


MTK-Nivalan jäsenasioita hoitaa sihteeri.

Lähetä s-postilla myös tiedot uusista 15-vuotta täyttäneistä perheenjäsenistä ja poistuneista jäsenistä, sekä osoitemuutoksista!

Tammikuussa päivitetään jäsenrekisteri ensi vuoden jäsenmaksun perusteeksi. Peltopinta-alan muutokset tarvitsee ilmoittaa sihteerille vain siinä tapauksessa, että muutoksia on tullut kevään 2015 tukihakemuksen jälkeen.  Nyt on sopiva aika ilmoittaa muuttuneet henkilötiedot ja uudet 15 vuotta täyttäneet perheenjäsenet rekisteriin. Perheenjäsenten lukumäärä ei vaikuta jäsenmaksun suuruuteen, mutta jäsenmäärän mukaan määräytyy yhdistyksemme ja Pohjois-Pohjanmaan liiton edustus MTK:n valtuuskunnassa. Oman alueemme asioiden hoitamisen kannalta on tärkeää pitää jäsenmäärää mahdollisimman suurena. Voit ilmoittaa jäsentietoja soittamalla tai lähettämällä sähköpostia sihteerille, tai palaute-sivun palautelomakkeella. Ilmoita nimi, osoite ja täydellinen henkilötunnus.

Kaikista jäsentietojen muutoksista voit ilmoittaa myös netissä MTK-Pohjois-Suomen jäsenrekisterin linkistä Tiedot välittyvät jäsenrekisterin ylläpitäjälle. Jos s-postiosoitteesi vaihtuu, ilmoitathan uuden tätä kautta, sillä s-postin kautta kulkee tärkeitä tiedotteita.

Kaikki tiloilla olevat perheenjäsenet (yli 15 vuotiaat, ei yläikärajaa) kannattaa ilmoittaa jäseniksi, koska henkilöjäsenten määrä ei vaikuta tilan jäsenmaksun suuruuteen.

Tilan tiedot kannattaa joskus päivittää ja lisätä puuttuvat perheenjäsenet ja ilmoittaa muuttuneet pinta-alat, tuotantosuunnat, puhelinnumerot ja osoitteet. Jäsenen sosiaaliturvatunnus pitäisi ilmoittaa loppuosineen, jotta esim. LähiTapiolan tietokoneella tehty tarkistusajo hyväksyy jäsenyyden. Muutokset voit ilmoittaa palautelomakkeella, sähköpostilla tai soittaa sihteerille.

Tarkista, että vakuutuksissasi LähiTapiolassa on huomioitu jäsenyytesi. Alennusta saa nyt myös LähiTapiolan kasko-vakuutuksista. Myös Osuuspankilla ja Nordealla on etuja MTK:n jäsenille. HUOM! Irrota jäsenkorttisi saamastasi jäsenmaksulaskusta ja säilytä sitä lompakossa, niin voit todistaa jäsenyytesi siellä missä se oikeuttaa alennukseen. Katso jäseneduista lisää tästä.

Kansalaisopiston kurssien tukemisen yhdistys on päättänyt lopettaa talouden tiukkuuden vuoksi.