Ajankohtaista

VUOKRATAAN, ota yhteyttä sihteeriin

Projektori (videotykki) 20€/vrk

Suurtalous kahvinkeitin (perkolaattori) 9l, kysy tarjous! (Kokoustilan käyttäjiltä tilavuokran yhteydessä ei peritä vuokraa)


TULEVIA TAPAHTUMIA 2024

Johtokunta järjestäytyi 16.01.2024. Elina Junttila jatkaa puheenjohtajana, varapuheenjohtajaksi valittiin Erkki VähäsöyrinkiLisätietoa jäsenmaksuperusteista

Jäsenmaksu koostuu muutamasta perustekijästä riippumatta jäsenen yritystoiminnan luonteesta.


Perusmaksu

Jokainen taloudellinen yksikkö (maatila, metsätila tai maaseutuyritys) maksaa samansuuruisen perusmaksun. Käytännössä se on ko. yksikön ”maatilamaksu”, ”metsätilamaksu” tai ”maaseutuyritysmaksu” riippuen päätuotantosuunnasta. Perusmaksu kattaa yrittäjän/yrittäjäpariskunnan sekä kaikki perheen yli 15 -vuotiaat jäsenrekisteriin merkityt henkilöjäsenet eli perheenjäsenet. Tähän ryhmään kuuluu myös tilan yhteydessä tai välittömässä läheisyydessä asuva ns. ”vanha sukupolvi”.

Vuonna 2021 perusjäsenen jäsenmaksu muodostuu omien yhdistysten määrittämistä kokonaan yhdistysten omaan käyttöön jäävistä osuuksista (MTK-yhdistyksissä tyypillisesti 20 – 60 € ja MHY:ssä metsäpinta-alan mukaan porrastaen tyypillisesti 40 – 180 €)


Henkilöjäsenmaksu

Henkilöjäsenmaksun maksaa järjestön jäsenenä oleva henkilö, jolla ei ole maatalouteen, metsätalouteen tai maaseutuyrittämiseen liittyvää elinkeinotoimintaa, eikä hän ole edellä perusmaksumääritelmän yhteydessä mainittu perheenjäsen. Henkilöjäsenmaksu on ainoastaan käytössä MTK-yhdistyksissä. Henkilöjäsen maksaa MTK-yhdistyksen määrittelemän henkilöjäsenen maksun lisäksi edunvalvontamaksun.


Opiskelijajäsenmaksu

Opiskelijajäsen on henkilö, joka on kirjoilla jossakin oppilaitoksessa. Opiskelijajäsen ei voi omistaa peltoa tai metsää, eikä hän voi harjoittaa maaseutuyrittämiseen liittyvää elinkeinotoimintaa. Opiskelijajäsenmaksu on ainoastaan käytössä MTK-yhdistyksissä. Opiskelijajäsen maksaa MTK-yhdistyksen määrittelemän opiskelijajäsenen maksun lisäksi edunvalvontamaksun.


Yhteisöjäsenmaksu

MTK-yhdistyksen yhteisö- ja kannatusjäsenmaksun päättää yhdistyksen johtokunta. Yhteisö- ja kannatusjäsenmaksuun ei lisätä edunvalvontamaksua.

MTK-liittojen yhteisö- ja kannatusjäsenten jäsenmaksun päättää liiton johtokunta. Keskusliiton yhteisö- ja kannatusjäsenten jäsenmaksun päättää valtuuskunta.


Kannatusjäsenmaksu

Kannatusjäsenmaksun maksaa järjestön jäsenenä oleva henkilö, jolla ei ole metsätalouteen liittyvää elinkeinotoimintaa, eikä hän ole edellä perusmaksumääritelmän yhteydessä mainittu perheenjäsen. Kannatusjäsenmaksu on käytössä ainoastaan metsänhoitoyhdistyksessä.


Edunvalvontamaksu

Jäsenlaskussa edunvalvontamaksu korvaa aiemmin yhdistyksen yleisen kokouksen määrittelemät pelto- ja metsähehtaarit. Nykyisessä edunvalvontamaksussa otetaan valtakunnallisesti huomioon jäsenen toiminnan kokonaisuus ja kaikki perusteet.  

Jos jäsenellä on jäsenyyksiä useammassa yhdistyksessä, edunvalvontamaksu peritään vain yhden kerran. Henkilöjäsenten edunvalvontamaksu on kaikille sama.  

Edunvalvontamaksussa otetaan huomioon jäsenen toiminnan kokonaisuus ja jäsenmaksu määräytyy suhteessa liiketoiminnan kokoon. Jokainen liiketoimintayksikkö – maatila, metsätila tai maaseutuyritys maksaa edunvalvontamaksun, joka perustuu kaikille (ml. henkilöjäsenet) yhtä suureen perusosaan, joka on 12 € sekä yritystoiminnan laajuuteen perustuvaan osaan. Maksuperusteena ovat maatalouden osalta peltohehtaarit ja eläinyksiköt, maaseutuyrittäjien osalta henkilötyövuodet sekä metsähehtaarit. Jäsenlaskutus kohdistuu yritystoiminnan osalta y-tunnuksittain.  
 

ha/ey-luokkarajat Pelto-ha, € Eläinyksiköt, €
3-19,99 60 30
20-49,99 120 60
50-99,99 240 120
100-199,99 360 180
200- 420 180

 

Pelto-ha ja ey-perusteinen edunvalvontamaksu ilmenee ylläolevasta taulukosta. Maaseutuyrittäjien maksu on joko 100 tai 200 € liiketoiminnan laajuudesta riippuen. Metsäperusteinen osa on Etelä-Suomessa 6 € ja ja Pohjois-Suomessa 3 €.  Perusmaksu on kaikille sama (myös henkilöjäsenelle) eli henkilöjäsen maksaa perusmaksun 12€ + yhdistyksen määrittelemä henkilöjäsenmaksu.